Næste Projekt
Forrige Projekt

Ajstrup Strand

Sommerhuse

År: 2015
Placering: Ajstrup Strand, Malling
Areal: 90 m²

I et gammelt, charmerende sommerhusområde ved Ajstrup Strand har dette lille, nye sommerhus fundet sin plads mellem store træer og gamle frugttræer.

På facaderne er huset beklædt med smalle mahognilister, samlet i fjer & not. De sorte vinduer er af træ-alu. På taget er pap.

Som et kompakt volumen med ensidig taghældning og en skrå nordfacade, læner huset sig næsten mod lyset og himlen. På taget fanger et stort nordvendt ovenlys himlens farver, og sender lyset ned midt i huset.

Husets indgang findes mellem den østvendte gavl og et lille udhus, som er bundet sammen af en pergola; i dette intime uderum finder man ind i den private sommerbolig.

Midt i huset, som et omdrejningspunkt for liv, lys og funktioner står en stor, muret skorsten med indmuret pejs, der kan anvendes som åbent ildsted og som pejseindsats – alt efter om glaslågen skydes op eller lukkes.

Huset åbner sig mod syd til haven og lader ude og inde smelte sammen med rummet, som indeholder indgang, køkken- og spiseplads og opholdsstue. De store vinduespartier kan delvist åbnes, og terrassen opleves næsten som en fortsættelse af sommerhusets gulv.

Foruden soveværelse med udgang mod vest, er der en soveplads i en indbygget alkove, som åbnes med låger mod det fælles rum, og lukkes for privathed, når det ønskes.